KOLTUKTAN ELYAF ÇIKMASI NEDEN OLUR?

Koltuk takımınızı yeni aldınız ya da koltuk takımınıza yüz değişimi yaptırdınız fakat bir kaç ay sonra kumaştan beyaz tüyler çıkıyor. Tüyleri çektiğinizde ardı arkası kesilmiyor siz beyaz tüyleri çektikce kumaş deliniyor resimde gördüğünüz gibi beyaz tüyler nedir? neden olur? size açıklayacağım.
KOLTUKTAN ELYAF ÇIKMASI NEDEN OLUR?
Yeni aldığınız koltuk takımı ya da yüz değişimi yaptırdığınız koltuk takımınızdan elyaf çıkması neden olur? anlatmaya çalışacağım. Koltuktan elyaf çıkmasının iki nedeni vardır. Bunlar; 1 kalitesiz kumaş kullanmak, 2 ucuz elyaf kullanımıdır.

Piyasada kumaş çeşiti ve elyaf çeşiti çoktur kaliteye göre fiyatları değişmektedir. Genelde yeni alınan koltuk takımlarında sık karşılanılır. Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız kaliteden kaçmayacaksınız.

Bazen müşterilerimize fiyat verdiğimizde müşteri bu paraya yeni koltuk takımı alırım diyor. Müşteri ucuza aldığı yeni koltuk takımında 2-3 ay sonra elyaf çıkması, koltuğun kolu kırılması, sünger çökmesi gibi bir çok sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Bu işin içinde olduğumuz için hangi koltuk takımı ne tür malzemeyle yapılıyor iyi biliyoruz. Yıllardır bu işin içinde olduğumuz için ne tür malzeme kullanıldığını tabiki biliyoruz.

Koltuktan elyaf çıkması gibi sorunlarda kalitesiz malzeme kullanımı sonrası ortaya çıkmaktadır. Örneğin biz salteks 90 gr elyafın topunu 210 tl alıyoruz kalitelidir. Piyasada elyafın topu 70 tl ye de satılmaktadır fakat ucuz elyaf sonrasında kumaştan çıkmaktadır.

Bizim amacımız insanların parasının çöp olmamasıdır. Koltuk takımı yüz değişimi fiyatı verdiğimiz müşterilerimize birinci sınıf malzemelerden fiyat vermekteyiz. Örneğin normal bir koltuk takımına yüz değişimi için 3500 tl diyoruz en iyi malzemeden en az 8-10 yıl rahat kullanır tabi kullanımada bağlı.

3500 tl dediğimiz koltuk takımını 2000 e de yaparız fakat o zman ucuz malzeme kullanmak zorunda kalırız.

3500 tl ye yaptırdığınız koltuk döşeme değişikliği 8-10 yıl giderken 2000 tl ye yaptırdığınız koltuk döşeme değişikliği ise 1 yıl zor gider. Ucuza yaptırdığınız koltuk döşeme değişikliği ya da ucuza aldığınız koltuk takımı paranızın çöpe gitmesi demektir.

İnsanlar parayı kolay kazanmıyor biz bunun bilincindeyiz bu nedenlede kaliteli malzeme kullanmayı tercih ediyoruz. Kalite tesadüf değil seçimdir. Ayrıca kullanımda çok önemlidir. Kalitemizi her zaman göstermekteyiz.

Yorumlar

  1. Ayni sorunu yaşıyorum şuan koltuklarından tugler cikiyor ve firma sorunu çözeceğiz diye aldı koltukları aynı şekilde geri getirdi geçer dediler fakat bir aydan buyana daha fazla arttı berber durumda şuan koltuklarım firmada cevap vermiyor ne yapcam bilmiyorum

    YanıtlaSil
  2. MALESEF ELYAFIN VE KUMAŞIN KALİTESİZ OLMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR.

    YanıtlaSil
  3. Koltuk takımı yüzünü kaplattım baybi face kumaş dediler en iyisi dediler kumaş ın altın dan kıl gibi bişey ler çıkıyor beyaz beyaz sorun nasıl halledilir yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucuz elyaf kullandıkları için olur malesef zamanla kumaşada zarar verecektir yüzü açılıp tekrar elyafı değişmesi gerekiyor.

      Sil
  4. İyigunler aynı sorunu bende yaşıyorum bir ay oldu beybi face kumaş dedi çiki yo elyaf bu kumaş benim koltuktaki mat tozuda çok tutuyor bu kumaşın patlrlak olanimi daha iyi sizin fikrinizi ala bilirmiyim yada beybi gece kumaş en kalitelisi hangisi

    YanıtlaSil
  5. Gramajı yüksek olanı alın.

    YanıtlaSil
  6. Elyaf değişimini nekdara yapiyorsunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİ TIRMALAMASINA KARŞI KUMAŞ SEÇİMİ

KOLTUK YÜZÜ DEĞİŞTİRME NE KADARA MAL OLUR?

En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi?

Çekyat makası değiştirme ve tamiri

Facebook Sayfamız