Koltuk döşeme hakkında merak edilenler

Bu makalemde sizlere koltuk döşeme hakkında bilinmeyenleri anlatacağım. Koltuk döşeme hakkında merak edilenler koltuklarını yaptıracak insanlar döşeme işini sadece eski koltuğun üzerindeki kılıfı çıkarıp yenisini yapmak gibi bilir fakat bilmedikleri koltuk yenilemenin kolay iş olmadığıdır.


Koltuk kaplama nasıl yapılır?


Koltuklar müşterinin evinden alınıp dükkana getirip tekrar teslim edilme sürecine kadar sizlere anlatmak isterim. Bazı müşterinin evinde asansör yoktur ürünleri araca yüklemek için zorlu taşıma süreci vardır tekrar araç tan indirirkende aynı şekilde taşıma işlemi vardır. Dükkanda koltukların üzerindeki eski kılıfları zımba telleri ile çakılmaktadır bu nedenle eski kılıfları sökmek için bu zımba telleri tek tek sökülür eski kılıfı üzerinde çıkarılır sonrasında süngerin altında kolon lastikler vardır bunlar doğal olarak esneme yapmıştır yada kopmalar olmuştur. Sünger çıkarılır alt lastiklerinide yenisi çakılır lastiklerin de üzerine kumaş çakılır lastikler daha uzun ömürlü olsun diye bu işlemden sonra sünger tekrar yerine koyulur yapıştırma işlemi yapılır. Süngerin üzerine yeni elyaf çekilir koltuğun iskeleti de herhangi bir deforme tamirat yapılacak bir yer varsa tamiratı yapılır. Sonrasında eski kumaşları dikişleri den tek tek sökülür kalıp yapılır yeni kumaşı bu kalıplarla bire bir aynısı yapılmak üzere ayarlanır.

Eski kumaşı kalıp yaparak yeni kumaşı kesilir kumaş bütün dikiş yerlerinden ayrılması gerekiyor ki her parçası ayrı olduğu için ayrı ayrı kesilir birde bunların birleşme aşaması vardır kesilen kumaşlar eskisi gibi birebir aynı dikilir ustalık ve emek isteyen bir iştir bazıları çok basit görebilir ama zor iştir dikim aşaması bittiğinde tekrar eskisi gibi çakım işlemi yapılır çakım işlemi incelik isteyen bir iştir çıtaları doğru atılması geriyor sıvazlarken orantılı sıvazlanması gerekiyor en ufak bir hata işlemin komple tekrar dan yapılmasına neden olacaktır bu nedenle dikkat ve ustalık ister. 


Kumaş çakım işlemi bitince astarı ayakkarı takılır koltuk döşeme işi bitmiş olur müşteriye teslime hazırdır. Biten ürünler streç lenip tekrar aynı zorlukta araca yüklenir ve müşterinin evine teslim edilir. Birinci sınıf malzemelerle yapılan ürünler ile emitasyon malzemelerle yapılan ürünler arasında çok fark vardır müşterinin dikkat etmesi gereken emitasyon kumaşlardan kaçmaktır fiyatı öldüren müşteriler vardır bunlara genelde emitasyon kumaş gösterirler biz müşteri emitasyon istesede yapmıyoruz kalitemizi düşürmedik düşürmeyeceğizde. Her işin bir hakkı vardır onu yapmak ve ona emek vermek bizim işimizdir. Ticarette iki tarafta mutlu olmalıdır tek taraflı mutluluk ticaret değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİ TIRMALAMASINA KARŞI KUMAŞ SEÇİMİ

KOLTUK YÜZÜ DEĞİŞTİRME NE KADARA MAL OLUR?

Çekyat makası değiştirme ve tamiri

OTURMA GRUBU SÜNGERİNİN KALİTESİ NASIL OLMALI?

Facebook Sayfamız