Döşemelik kumaşların kaliteli olup olmadığını nasıl anlarım

Döşemelik kumaşlarda çok çeşit vardır neredeyse her kumaşın bir benzeri yani çakması vardır. Bilindiği gibi orjinal kumaşlar maaliyet olarak biraz daha pahalıdır aslında aralarında çokda uçuk bir rakamlar yoktur. Orjinal döşemelik kumaşlar birinci kalite kumaş olduğu için daha uzun ömürlü gitmektedir kısa sürede deforme olmamaktadır. Çakma kumaşlar kalite açısından düşük kalite olduğu için kısa sürede deformeler başlar.
Orjinal nubuk
Çakma nubuk
Koltuk döşeme yaptırırken dikkat edilecek noktalar döşemecinizden çakma ve orjinal kumaşların örneklerini görmek istediğinizi belirtiniz her iki kalitedeki kumaşı görünce aralarındaki farkı anlayacaksınız. Bu şekilde yaparsanız daha sağlıklı olmuş olur. 

Koktuk kaplama yaptırdığınızda paranızın çöpe gitmesini önlemek için iki kaliteyi gördüğünüzde orjinal kumaşı tercih etmenizdeki nedeni ve döşemecilerdeki fiyat farkınıda görmüş olacaksınız. Çünkü bazı döşemeciler orjinal kumaş kullanır fiyatları diğerlerine göre biraz pahalı çıkar. Çakma kumaş kullanan döşemecilerin fiyatları ucuz çıktığı için insanlara daha uygun gelmektedir fakat bilseler kalitesinin düşük olduğunu hiç yanaşmazlar.

Kalite her zaman önemlidir bir kere yaptırıyorsunuz neden paranız çöpe gitsinki değilmi. Mağazalarda ucuza satılan koltuk takımlarında genelde çakma kumaşlar kullanılır ucuza maal etmek için ucuz kumaşlar kullanılır bu yüzdende döşeme fiyatları arasında fazla bir ücret yoktur. Kaplama yaptıracağıma yeni koltuk mantığı ucuzcu mağazalar yüzünden çıkmaktadır aslında bir nevi paranızı çöpe harcıyorsunuz. Ucuz takımlar kısa sürede deforme olmakda kullanan bir çok müşterim den söylemler duyduğum için süslemeli ucuza satılan koltuk takımlarından kaçının derim unutmayalım her zaman özel yapım daha kalitelidir daha uzun ömürlüdür.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİ TIRMALAMASINA KARŞI KUMAŞ SEÇİMİ

Çekyat makası değiştirme ve tamiri

KOLTUK YÜZÜ DEĞİŞTİRME NE KADARA MAL OLUR?

OTURMA GRUBU SÜNGERİNİN KALİTESİ NASIL OLMALI?

Facebook Sayfamız