KOLTUK DÖŞEME FİYATLARI PAHALIMI?

Müşterilerimizden duyduğum sorulardan biriside koltuk döşeme fiyatları pahalı yenisini alırım. Koltuk döşeme fiyatları pahalımıdır? sizlere açıklık getireceğim. Mağazalarda satılan ucuz koltuk takımları hakkında araştırmalarımı ve karşılaştıklarımı sizlere anlatacağım.
1.350 tl ye koltuk takımı satan bir mağazayı arayarak 1.350 tl ye sattığı koltuk takımının özelliklerini sordum. Mağaza sahibi bana koltuk takımının birinci sınıf malzemelerden yapıldığını anlattı ve saydığı malzemelerde piyasada satılan en ucuz malzemelerdir.

Mağazaların kullandığı kumaş kalitesiyle bizim kullandığımız kumaş kalitesi arasında çok fark vardır. Mağazalar rekabetin çok olması nedeniyle koltuk takımını ne kadar ucuza mal ederse o kadar çok satarlar.
Mağazalar koltuk takımı imalat ederken kumaşta dahil en ucuz malzemeden sipariş verirler. Bir çok müşterim ucuza aldığı koltuk takımından şikayetcidir. Oturulacak iyi bir koltuk takımı 5-6 binliradan aşağıya değildir. 5 binliranın altındaki koltuk takımlarının iskeletleri genelde sunta ve palet tahtasından yapılmaktadır.

Kullandıkları kumaşlar ise ucuz kumaşlardır. Sünger kaliteside ya en düşüğü ya da orta kalitedir. Koltuk takımı imalat ederken görünüşüne aldanmayınız. İyi bir koltuk takımı alırken iskeleti gürgen olup olmadığını sorunuz. Sünger 32 dns ya da daha üstü olup olmadığını sorunuz. Kumaş ithal kumaşmıdır yerlimidir ve kaç yıl garanti verdiklerini sorunuz.

Oturulacak koltuk takımı nasıl olmalıdır?

Gürgen iskelet, 32 dns gri sünger, en az 3 yıl garantili kumaş olmalıdır. Alacağınız koltuk takımında bu saydığım özellikler varsa rahatlıkla alabilirsiniz. Aksi halde ucuz koltuk takımı alarak paranızı çöpe atmış olursunuz. Günümüzde rekabetin çok olması her şeyin olduğu gibi koltuk takımları da ucuz malzemelerden yapılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİ TIRMALAMASINA KARŞI KUMAŞ SEÇİMİ

KOLTUK YÜZÜ DEĞİŞTİRME NE KADARA MAL OLUR?

Çekyat makası değiştirme ve tamiri

OTURMA GRUBU SÜNGERİNİN KALİTESİ NASIL OLMALI?

Facebook Sayfamız