En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi?

Bu yazıyı hazırlamadan önce bazı sitelerde en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi diye arattığımda bir çok yazı çıkıyor bu yazıları okumuş bulunmaktayım bu işte uzman kişi olarak insanları yanlış bilgilerle yanıltıklarını gördüm ve yazı hazırlamaya karar verdim.

Öncelikle kumaş seçeneklerinden bahsedelim kumaş çeşiti çoktur burda ( en kullanışlı koltuk kumaş hangisi ) dediğimizde kullanışlı kumaş çeşiti çoktur bütçeye bağlıdır. Kaliteli birinci sınıf kumaşlar kullanışlıdır. Bütün kumaşların emitasyonu yani çakmaları mevcut olduğu için kumaş seçimlerinde dikkat edilmesi gerekiyor.

Koltuk döşemek hazır almakdan daha mantıklıdır eski koltuğunuzu en kullanışlı koltuk kumaşı ile istediğiniz kalitede ilk halinden daha iyi bir şekilde kaplatıp kullanabilirsiniz. Öncelikle kumaş seçerken kaliteli kumaşları tercih etmelisiniz.

Tay tüyü kumaş özellikleri nelerdir?

Tay tüyü kumaş piyasada en çok satılan kumaş türleri arasındadır. Tay tüyününde birinci, ikinci ve üçüncü sınıfları mevcuttur. Tay tüyü silinmesi kolay leke konusunda günlük kullanımda idealdir. Su itici özelliği ile dökülen suyu, çayı, kahveyi ve meyve suyu gibi sıvıları direk içine çekmez kullanıcıya temizleme fırsatı verir. Günlük kullanımda kullanılır salon takımlarında ucuz durur gösterişi yoktur.
Nubuk kumaş özellikleri nelerdir?

Nubuk kumaşlar tay tüyüne nazaran pahalıdır. Nubuk kumaş çeşiti fazladır. İlk çıkan nubuklardan sonra nubuğun çeşitleri çoğalmıştır. Taşlanmış nubuklar, Jery ve dallas gibi bir çok çeşiti mevcut. Piyasada orjinal nubuklar gibi çakma nubuklar mevcuttur. Orjinalleri gibi bire bir çakma nubuklar mevcuttur müşteri kolay kolay anlayamaz ne bilsin müşteri kumaşın kalitesini değilmi?. Orjinal nubuklar pahalıdır çakmalar gibi ucuz değildir. Nubuk deriyi anımsatan kumaştır ilk çıkma sebebi deriye benzetmeydi şuan dallas gibi kadifemsi dokusu olan nubuklarda var. Nubuğun orjinalleri kalitelidir en kullanışlı koltuk kumaşı diyebiliriz. Leke konusunda leke tutmaz silinmesi kolaydır özellikle dallas serisi daha kullanışlı ve diğer orjinal nubuk kumaşlar takımı daha ağır göstermektedir.

Keten kumaş özellikleri

Keten kumaşlar daha çok spor koltuklarda ve demonte tarzı takımlarda kullanılır. Sabit koltuk takımlarında keten kumaşdaki leke sıkıntı yaşatır. Keten kumaş silinebilir kumaşlar arasında değildir daha çok yıkanabilir kumaştır. Keten kumaş dokuma olduğu için fermuarlı tak çıkar olduğunda yıkabilir olması gerekir. Keten kumaşda kalite kalite değişir ucuzları vardır pahalıları vardır. Kaliteli bir dokuma keten kumaş leke konusunda ucuzları kadar sorun çıkarmaz piyasada çoğu ucuz takımda keten kumaş vardır nedenide ucuzları kullanıldığı için fiyatlarıda ucuzdur. Keten kumaşlar daha çok spor koltuk takımları, balkon takımı, bahçe ve dış mekanlarda kullanılır.
Baby face kumaş özellikleri

Baby face kumaşda kadifemsi bir kumaştır diğer kumaşlara göre el izi biraz daha fazladır. Renk konusunda daha canlıdır dokusu yumuşaktır. Kalite kalite değişmektedir. Baby face özellikleri silimebilir olmasıdır leke tutmaz ve silinmesi kolaydır sweet kadife diye de ismleri değişir. Özellikle kapitone olan koltuklarda kullanılır. Baby face kumaş ın el izi bırakması yüksektir diğer kumaşlara nazaran daha çom el izi bırakır kullanışlı bir kumaştır tabiki birinci kaliteleri.
Piyasada şönil kumaş, dokuma kadife, flok püskürtme ve suni deri gibi bir çok kumaş türü mevcuttur. Anlayacağınız en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi dediğimizde kalitedir diyebiliriz. Ucuz kumaşlardan yapılan bir çok ucuz takım vardır sonrası hüsrandır. Unutmayın silinebilir kumaşlar yıkanmaz. Her kumaş yıkanmaz. Her kumaşdan leke çıkmaz silinebilir kumaş yıkanmaz. Yıkanabilir kumaşda silinmez. Bilgi ve fiyat almak için iletişim bölümünden bizimle irtibata geçebilir bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bu bilgiler için teşekkürler ederim

    YanıtlaSil
  2. Metresi ne kadar acaba kaz tüyü kumaşların

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncel dolar kuru, satan firma metre kare garamajı belirler fiyatları tek bir fiyatı yoktur.

      Sil
    2. Sefa bey ben koltuklarimi tay tüy kaplardan silindikten sonra şu lekesi kalırmı

      Sil
    3. Normalde kalmaz fakat nemli bezle silmelisiniz aşırı suya maruz kalması kumaşın deforme olmasına neden olacaktır

      Sil
  3. Oturma oda takımımın daha spor göstermesi bakımından keten kumaş tercih edecektim okuduklarımdan sonra açıkçası vazgeçtim çok açık ve dürüst bilgilendirmeler yapmışsınız onun yerine çok spor duran hangi kumaşı seçeceğime Bir türlü karar veremedim fakat sizi okumaya devam edeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizden geldiği kadar müşteri dostuyuz neyse ou belirtiyoruz efendim whatsapdan iletişime geçebilirsiniz.

      Sil
  4. Prestij marka kumaş kalitesi nasil

    YanıtlaSil
  5. Biz kendimiz kumaşı alıp kaplamasını yapabilirmiyiz acaba nubuk kumaş

    YanıtlaSil
  6. En iyi hangi kumaş adı yıkanır güzel duran

    YanıtlaSil
  7. Merhaba milano marka kumaş nasıldir? 1.sınif kalite oldugunu nasil anlariz kumasin?

    YanıtlaSil
  8. Baby face kumaşı kedi tirmalayabilir mi. ? Tay tüyünü tirmalayamiyor

    YanıtlaSil
  9. Metresi ne kadar bu kumaşların

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaş çeşiti çoktur metre fiyatlarıda kalitelerine göre değişir tek bir fiyat yoktur güncel dolar kuruna göre hesaplanır

      Sil
  10. İtalyan chester kumaşta baby face yerine hangi kumaş kullanılabilir?

    YanıtlaSil
  11. Nubuk mu bükler mi daha pahalı kumaştır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkiside pahalı kumaştır kalitesine göre değişir

      Sil
  12. Baby Face kumaşın metresi ne kadar acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metre kare gramajına göre kalitesine göre değişir her baby face kumaşın kalitesi aynı değildir

      Sil
  13. İyi aksamlar

    YanıtlaSil
  14. Kumaş fiyatları nadir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaş fiyatları değişmektedir güncel kura göre

      Sil
  15. Merhabalar.salon oturma gurubu için kumaş kataloğu gönderebilirmisiniz?05428363679

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİ TIRMALAMASINA KARŞI KUMAŞ SEÇİMİ

KOLTUK YÜZÜ DEĞİŞTİRME NE KADARA MAL OLUR?

Çekyat makası değiştirme ve tamiri

Facebook Sayfamız